Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03 18:36 - Пазете се от "майстор" Ивайло Дечев - "управител" на "Естир 02" ЕООД
Автор: velinpetrov Категория: Новини   
Прочетен: 69 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 31.03 20:29


           
Ще ви разкажа за нашата история с „майстора” строител г-н Ивайло Дечев от град Велико Търново, за да предпазя други хора да не допуснат нашата грешка. Аз и семейството ми имаме много горчив опит с този „майстор” Ивайло Дечев, който се представя за управител на фирма „Естир 02” ЕООД, чиято разностранна дейност включва и строително-ремонтни дейности. Господин майсторът се оказа изключително нагъл лъжец и измамник.


Ще пропусна това откъде го познавам и кой ми го препоръча, за да не намесвам в историята трети лица, които не желая да злепоставям.
             
В началото на 2018 г. (по-точно в средата на януари месец) „майсторът” Ивайло Дечев дойде на оглед в апартамента ни. Искахме да направим основен ремонт, преди да се преместим да живеем за постоянно в това жилище (гарсониера от 55 кв. м). Дечев ни даде оферта за труда, който ще положи, и за строителните материали, необходими за този голям ремонт. Уговорката беше до края на май месец да е готов с всичко – изкъртване на старите плочки от банята, тоалетната, коридора, кухнята и терасата, шпакловане на всички стени и тавани, боядисване на всички стени и тавани в цялото жилище, поставяне на гипсокартон на тавани, лепене на плочки в баня, тоалетна, кухня, тераса, коридор, обръщане на прозорци и др. Цената и сроковете, които даде „майсторът”, ни устройваха и си стиснахме ръцете. Поиска предварително пари, за да купи строителни материали. Уговорката, която направи беше, че строителните материали ще ги купи с голяма търговска отстъпка, която на мен няма да ми направят, а на него ще направят, защото е редовен клиент и прави големи обороти с покупките си. Също така ми каза, че е негова отговорност пренасянето на матариалите от магазина до вкъщи, което ще ми спести време.

И започнаха неприятностите. Няколко дни след като му дадох първия транш, дойде някакъв друг човек да кърти старите плочки в апартамента. Ивайло Дечев каза, че за тази работа ставало да я свърши друг, защото не била нещо сложно и като за майстор, т.е. не е като за него. Свърши къртенето след около десетина дена, между другото, къртенето не мина без инциденти (спукана тръба, която наложи цялостното спиране на водоподаването в апартамента до смяната на водната инсталация), но това не е толкова важно.

Дойде време за носенето на първите строителни материали. Аз изрично се бях разбрал с Ивайло Дечев какви да са материалите – марка, вид, качество и т.н. Един хубав ден отивам в апартамента и гледам складирани строителни материали, които нямат нищо общо с уговорката – бяха купени възможно най-евтините, супер некачествени, нямащи нищо общо с тези, които аз исках (напр. беше купил сръбска стъклена изолационна вата, навита на руло, дебела 3 см, която струваше към онзи момент 3 лв/кв.м вместо каменна вата на листове с дебелина 8 см, която струваше 11 лв/кв.м). Веднага му се обадих и Ивайло Дечев ми каза, че материалите били супер, аз не съм разбирал, трябвало да му се доверя, защото имал страшен опит в строителството и т.н. След като „майсторът” видя, че номерът няма да мине, каза, че била станала грешка, щял да ги смени материалите. Тогава реших и му казах, че материалите оттук нататък ще си ги купувам аз, а от него искам само работа по ремонта. Съгласи се, но не се зарадва, че ще му прекъснем далаверата – да плащаме за скъпи и качествени материали, а той да ни купува много по-евтини и некачествени, като разликата в парите си я прибира за него.

След това дойде следващата изненада – една хубава сутрин в апартамента дойдоха двама напълно непознати, които си бяха отключили и бяха започнали да правят гипсокартона по тавана в кухнята, коридора и банята. Веднага се обадихме на „майстора” Ивайло, за да го питаме защо не работи той, с когото сме се спазарили да работи, а работят други. Каза, че те били негови работници, много добри, той ги бил обучил, направо сме ударили джакпота, че те ни слагат гипсокартона. Но на пръв поглед личеше, че работата не се върши добре. После това го потвърдиха следващите майстори, които поискаха да развалят направеното от „майстор” Ивайло Дечев и работниците му, защото според тях не отговаря на никакви технически изисквания. Така веднъж бяхме платили на г-н Ивайло Дечев, после за същата работа щяхме платим и на новите майстори. Но Ивайло Дечев все повтаряше, че не разбираме и трябва да му се доверим. Така хората на „майстор” Ивайло Дечев довършиха гипсокартона и започнахме да чакаме „баш майстора” да дойде да лепи плочки, да шпаклова, да боядисва, да „обръща” прозорци и т.н., както сме се уговорили и сме предплатили (защото парите, дадени за материали, се пренасочиха за бъдещия труд на „майстора”, г-н "управителя" на "Естир 02" ЕООД). Купихме всички строителни материали, плочки, бои и какво ли още не. За някои конкретни строителни материали (напр. лепилото за плочките, грундовете, шпакловката) г-н "управителя" Ивайло Дечев държеше да са от определена марка, защото той само с тях работел и само с тях гарантирал, че ще е добре направено.

Беше средата на април 2018 г.

И се започна голямото чакане и още по-голямото лъгане от страна на г-н Ивайло Дечев спрямо нас – „Ще дойда след Великден” (т.е. в края на април 2018 г.), каза „майстор” Ивайло Дечев, но... не дойде! „Ще дойда след 6 май 2018 г.”, каза той, но не дойде! „Ще дойда в края на юни, щото тука едни обекти спешни трябва да завърша, имам срокове, неустойки...!”, редеше г-н "управителят" на фирма "Естир 02" ЕООД Ивайло Дечев. Но... той не дойде и в края на юни! И разиграването продължи. От края на юни идването беше отложено от него за средата на юли, после за след седмица, за след още една седмица, за след 2 дни, за след 3 дни....! Накрая го накарахме с хиляди молби и уговорки да дойде лично да се срещнем и поне да каже като мъж ще работи ли, или не, защото цялото ни лято беше провалено заради него, един куп лични и професионални проблеми ни донесе цялото това разиграване. Той дойде да се срещнем все пак. Започна да увърта, да се оправдава, да ни казва противоречащи си факти, хванахме го в един куп лъжи, но последната му дума беше „Идвам след 3 дни (т.е. в петък, а срещата ни беше в сряда), когато завършвам сегашния си обект! Обещавам! Честна дума! Аз като кажа нещо, го правя! Няма да се лъжем, моля ви са!”. Решихме пак да му дадем шанс, защото му бяхме дали пари, които първоначално бяха за строителни материали, а после се пренасочиха за бъдещия му труд! Всъщност измамникът ни "държеше" с тези пари и смяташе, че заради тях ще ни мотае и лъже до безкрайност, ще си разиграва своите игри, а ние ще чакаме и ще мълчим!

След 3 дни не дойде!!!

Звъняхме му два дни непрестанно, а той не вдигаше и не вдигаше! На третия ден по някакво чудо реши да вдигне телефона. Беше толкова учуден, че го търсим! И каза, че не бил дошъл, защото почнал още един друг обект! Каза го толкова спокойно, че за момент помислих, че си имам работа с човек с раздвоение на личността! Няколко дни по-рано говорих с един човек, а сега, по телефона, сякаш говорех с друг! Не бяхме подготвени за такава безгранична наглост и безочие! Казахме му да дойде още на следващия ден и да ни върне парите, които сме му предплатили, и приключваме всякакви взаимоотношения с него. Започна се едно увъртъне, отново невдигане на телефона, криене, щял да дойде утре, вдругиден, нямал възможност днес, нямал с какво да дойде, имал си семейни проблеми, лъжи, лъжи и пак лъжи! В крайна сметка дойде след 10 дена и започна супер нагло и изнервено и дори агресивно да ни обяснява, че нямало да ни даде парите така на ръка, искал по „Еконт” да ни ги прати, или по банков път, за да има документ, че ги е върнал! Виж го ти стриктния счетоводител и икономист, г-н "управителя" на великотърновската фирма "Естир 02" ЕООД Ивайло Дечев! А когато му давахме пари на ръка, дори не искаше да се подписва на хвърчащите листове със сметките, щото „трябва да си вярваме, чуек! Няма да са лъжем за някакви 1000 – 2000 лева предплата! Моля ти са! Градът е малък! Сички са знайм!”. Изчислихме (по-скоро той изчисли), че ни дължи обратно само 600 лева! Каза, че ще ги върне след седмица! Викнахме свидетелка от блока, пред която да говорим за всичко. Това явно го стресна, защото след 2 седмици ни върна пак след дълги мъки и десетки телефонни обаждания 300 лева (по „Еконт”). От есента на 2018 г. чакаме другите 300 лева. Хиляда пъти ни лъга, че в края на другия месец ще ги върне, после след десет дена ще ги върне и така до днес  (март 2020 г.).

Към парите, с които ни завлече, не слагам останалите пари и неимуществени вреди:

1. Платихме си втори път на следващите майстори за направеното от "майстор" Ивайло Дечев и хората му, защото беше некачествено и следващите майстори не искаха да работят върху нещо, направено не според изискванията.

2. Платихме ремонта на много по-високи цени, защото, когато изгонихме Ивайло Дечев, вече беше разгарът на строителния сезон и всички добри майстори или бяха заети, или искаха много повече пари в сравнение с близо година по-рано. Освен това от началото на ремонта (януари 2018 г.) до изгонването на измамника (август 2018 г.) строителните материали бяха повишили значително цените си!

3. Част от закупените за "управителя" Ивайло Дечев строителни материали, за които той настояваше да са точно тези, а не други, изхвърлихме, защото следващите майстори не ги харесваха и казаха, че не искат да работят с нещо, което няма добро име на пазара. Освен това имаше материали, които според следващите майстори нямаха никакво място в нашия ремонт. За какво ни е накарал да ги купим, остава загадка! Може би е искал да си ги използва някъде другаде?! Не знам!

4. Ремонтът продължи не 6 месеца, както бяхме планирали, а цели 2 години и нагоре!

За нервите, които изхабихме, няма да говоря! Те не се измерват в пари!

Пазете се от този лъжец! Не му се доверявайте, ако не искате да си изпатите като нас! Бягайте далече, когато чуете името и видите визитката на "управителя" на великотърновската фирма "Естир 02" ЕООД г-н млад меринджей Ивайло Дечев!!!

За нас остава надеждата българската прокуратура и Националната агенция по приходите да сложат край на измамите на Ивайло Дечев!!!

 
Гласувай:
2
0
1. kvg55 - velinpetrov,
23.03 19:45
С какви лъжи излиза този?
цитирай
2. velinpetrov - С какви лъжи излиза този? Тъкмо ...
23.03 21:07
kvg55 написа:
С какви лъжи излиза този?


Тъкмо качих текста. Там съм описал подробно историята.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: velinpetrov
Категория: Други
Прочетен: 284
Постинги: 1
Коментари: 2
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930